Renfroe odličan u pobjedi Bayerna

Košarkaška Bundesliga

Renfroe odličan u pobjedi Bayerna

Edmir Škorić

Košarkaši Bayerna slavili su protiv Bremerhavena sa 96:86 u 18. kolu njemačke Bundeslige.

Bayern je očekivano stigao do 14. pobjede, te se domogao drugog mjesta na tabeli sa 28 bodova, dok vodeći Bamberg ima 32 boda.

Gosti su danas u Minhenu bili u egalu protiv Bavaraca prvih 12-13 minuta, a onda je Bayern otiša ona dvocifrenu prednost. 

Do kraja prvog dijela rezultat je glasio 57:43. Uspjeli su gosti iz Bremena da se varte, došli su na početku posljednje dionice na minus tri (78:75), ali nisu izbjegli novi poraz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Taylor je sa 19 poena predvodio Bayern do pobjede, dok je naš reprezentativac Alex Renfroe ubacio 11 poena uz pet skokova i osam asistencija. Na drugoj strani Fogg je ubacio 26, a Smith 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi