Renfroe ubacio 12 poena u pobjedi Bayerna

Bavarci u finalu

Renfroe ubacio 12 poena u pobjedi Bayerna

Dž. Mrakić

Minhenski Bayern sinoć je ostvario novu pobjedu na drugom izdanju Zadar Dogus Basketball tournamenta.

Nakon što su prvom susretu visoko porazili grčki Olympiacos (77:60), njemački prvak ovaj put bio je bolji od domaćina KK Zadar.

Pred oko 3300 gledatelja u Dvorani „Krešimir Ćosić“ Bayern je slavio 72:66, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Alex Renfroe u pobjedi svoje ekipe postigao je 12 poena.

U redovima pobjednika efikasniji od Alexa bili su samo Thompson (14) i Rivers (13), dok je najraspoloženiji „Zadranin“ bio Kraljević sa 14 poena.

Nijemci će u finalu na jednom od najjačih pripremnih turnira u Evropi za protivnika imati turski Fenerbahče, a susret je na rasporedu u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti