Rennes pobijedio PSG i osvojio Kup Francuske, Mbappe isključen zbog stravičnog starta
(Foto: EPA)

Iznenađenje u finalu

Rennes pobijedio PSG i osvojio Kup Francuske, Mbappe isključen zbog stravičnog starta

M. Šljivak

Fudbaleri Rennesa osvajači su francuskog Kupa.

Ovaj tim je večeras nakon penala na stadionu Francuska savladao PSG sa 6:5 (2:2) i tako je došao do trofeja Kupa nakon 49 godina.

PSG je fantastično ušao u meč. Poveo je tim Thomasa Tuchela sa 0:1 u 13. minuti fantastičnim pogotkom Danija Alvesa, da bi samo osam minuta kasnije magičan lob pogodio Neymar za 0:2.

Činilo se tada kako će PSG lagano doći do novog trofeja, ali to se nije desilo, a Rennes je ostatak meča odradio fantastično.

U igru su se vratili u 40. minuti kada je autogol postigao Kimpembe za 1:2, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku samo jedan gol i to u mreži PSG-a. Mexer je u 66. minuti izjednačio na 2:2 i ispostavio se ovo kao konačan rezultat meča.

Nisu Parižanima pomogli ni produžeci da dođu do pobjede. Ostali su u 118. minuti i bez Kyliana Mbappea koji je zbog stravičnog starta isključen, a zatim su uslijedili penali.

Rennes je bio bez greške. Pogodio je ovaj tim svih šest penala, da bi u šestoj seriji Nkunku promašio penal za PSG i trofej je nakon gotovo pet decenija ponovo u rukama Rennesa.

Kup Francuske:

Rennes - PSG 6:5 (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi