Rennes posljednji polufinalista Liga kupa

Rennes posljednji polufinalista Liga kupa

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Rennesa plasirali su se u polufinale Liga kupa nakon što su večeras na svom terenu savladali Troyes rezultatom 2:1.

Do vodstva su domaći fudbaleri stigli nakon osam minuta igre. Feret je proigrao Pitroipu koji pogađa za vodstvo Rennesa od 1:0. Ipak, radost domaćih navijača je kratko trajala je rsu gosti 15 minuta kasnije stigli do poravnanja. Jean je postigao gol za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta igre.

U nastavku je Rennes krenuo po pobjedu. Imali su nekoliko odličnih prilika, a do pobjede su stigli u 88. minuti kada Alessandrini pogađa za 2:1, a ujedno je to bio i konačan rezultat ove utakmice i gol za prolaz u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.