Rennes preko Montpelliera do finala Liga kupa

Rennes preko Montpelliera do finala Liga kupa

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Rennesa igraće protiv St. Etiennea u finalu francuskog Liga kupa. Oni su večeras na svom terenu savladali ekipu Montpelliera sa sigurnih 2:0.


Rennes je bio mnogo bolji u ovom susretu, te su zasluženo stigli do pobjede i prolaza u finale. Do vodstva su stigliveć u sedmoj minuti kada Julien Feret lijepim golom matira golmana gostiju za vodstvo od 1:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a sve dileme oko prolaska u finale riješene su u 51. minuti. Pitroipa je uposlio Erdinga, koji zaobilazi golmana gostiju Pionniera, te psotiže gol za 2:0.

Do kraja susreta prilika je bilo, ali golova nije, te je ostalo 2:0 za Rennes, koji će tako u finalu u Parizu igrati protiv St. Etiennea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.