Messi se sinoć obrukao kao nikada prije, a za sve je na kraju krivio Neymara

Argentinac nije u formi

Messi se sinoć obrukao kao nikada prije, a za sve je na kraju krivio Neymara

Endin Čaušević

PSG je sinoć doživio poraz na gostovanju protiv Rennesa (1:0), a na posebnom udaru kritika našao se Lionel Messi koji nije baš u najboljoj formi nakon povratka sa Svjetskog prvenstva gdje je briljirao u dresu Argentine.

PSG je još jednom razočarao svoje navijače jer je doživio već drugi poraz u drugom dijelu sezone što je omogućilo Lensu i Marseilleu da itekako smanje zaostatak u odnosu na aktuelne prvake Francuske.

Parižani su sinoć u Rennesu bili u najjačem sastavu i očekivalo se da će doći do pobjede, ali domaći tim je odigrao odličnu utakmicu i na kraju je zasluženo slavio sa minimalnih 1:0.

Nakon utakmice zvijezde PSG-a našle su se na velikom udaru kritika, a to se posebno odnosi na Lionela Messija koji se nije proslavio u sinoćnjem meču.

Messi je na terenu proveo svih 90 minuta, ali je bio skoro nevidljiv na terenu što je dodatna potvrda da nije baš u najboljoj formi nakon nastupa na Mundijalu gdje se očito itekako istrošio.

Argentinac se našao i na meti ismijavanja zbog jednog detalja iz prvog poluvremena kada se propisno osramotio.

Oglasi

Naime, Neymar je izveo korner i loptu je ubacio upravo za Messija koji je bio na vrhu kaznenog prostora i iz voleja je pokušao ugroziti gol protivnika, ali se obrukao jer je njegov pokušaj bio zaista očajan.

Messi je bio vidno iznerviran zbog toga i na kraju je čak za sve okrivio Neymara jer je smatrao da mu Brazilac nije centirao onako kako je on to očekivao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je u ovoj utakmici imao tek jedan jedini udarac u okviru gola što najbolje pokazuje koliko su zakazali igrači ovog tima.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 65. minuti kada je Traore sjajno pogodio mrežu Donnarumme nakon asistencije Trufferta.

Top Komentari

PapaK
Sta kazu, Argentinac nije u formi? Covjek tek zavrsio SP, proslu sedmicu postigao "magican pogodak" a ovu sedmicu nije u formi? Biti "zaposlen" u SS.ba redakciji je ravno onome biti mutav.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti