Rennesov "wunderkind" dobio francusko državljanstvo

Camavinga može igrati za Francusku

Rennesov "wunderkind" dobio francusko državljanstvo

Iz dana u dan se u svjetskom fudbalu pojavljuju novi mladi talenti, a jedan od najvećih (i najmlađih) je Eduardo Camavinga.

Camavingi je tek 16 godina, a već je neizostavan dio ekipe Rennesa.

Ovaj "zadnji vezni" je debi za Rennes u Ligue 1 imao još prošle sezone, dok je prvi profesionalni ugovor dobio i potpisao još u decembru 2018. godine.

Ove sezone Camavinga igra odlično. U augustu je proglašem igračem mjeseca u Ligue 1 od strane Unije francuskih profesionalnih fudbalera, da bi nešto kasnije pružio sjajnu partiju u pobjedi svog Rennesa nad moćnim PSG-om.

Ne manjka interesovanja za Eduarda Camavingu među evropskih velikanima, pominje se da ga u svojim redovima želi vidjeti Real, a interesovanja je bilo i od strane Fudbalske federacije Francuske.

Danas mediji iz Francuske tvrde da je Camavinga dobio francusko državljanstvo, te da od sada može nastupati za reprezentacije ove zemlje.

Inače, Eduardo Camavinga je rođen u Angoli, ali je imao državljanstvo Konga. Ipak, od sada će moći nastupati za Trikolore - prvo u omladinskim selekcijama, a možda u budućnosti i za A tim.

Camavinga je ove sezone upisao 15 nastupa za Rennes u svim takmičenjima. Upisao je jednu asistenciju i to protiv PSG-a.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi