Reorganizacija takmičenja u Futsalu

Futsal

Reorganizacija takmičenja u Futsalu

Adnan Beganović
Teme:

Skupština Nogometnog saveza Federacije BiH potvrdila je ranije donesene odluke u uvođenja dva stepena takmičenja na nivou FBiH.

Kao što je već ranije (25.09.2008.g.) IO NS FBiH zaključio da u cilju unapređenja malonogometnog takmičenja u NS Federacije BiH , ukoliko FS RS ponovo "minira"  Jedinstvenu malonogometnu ligu sa klubovima iz NS FBiH i FS RS (što se i desilo) organizuje svoje takmičenje kroz Prvu ligu od 8 klubova i dvije Druge lige (sjever i jug).

Dok će se u Prvoj ligi ( u koju su se plasirali Orlić, Ljubuški, Drina, Seljak, Kaskada, Mostar SG, Bosna Kompred, Brotnjo) voditi borba za prva dva mjesta koja vode u razigravanje za prvaka BiH, u Drugim ligama je cilj samo prvo mjesto koje vodi u Ligu 8 (eventualno Ligu 10, u tom slučaju ne bi ispadao nijedan klub iz Lige 8 u takmičarskoj 2009/2010).

Na jugu su kandidati za ulazak u veći rang prije svih nekadašnji prvak Karaka (koja zbog isključenja iz lige u prošlom prvenstvu startuje sa negativnim bodovima), cazinska Bubamara, kao i novoformirani klub Communicare koji je okupio poznata malonogometna imena. Ostale ekipe, Libertas, Mostarske kiše, Neretva, Bregava i Petar teško mogu da učine nešto više od samog učešća i ponekog iznenađenja.

Na sjeveru će se za jedno mjesto boriti Banovići, Zenički drugari, Veterani, Partizan, Zavidovići 2000, Zmaj i Koševsko brdo, a nije isključeno da se do početka lige ne prijavi još neka ekipa.
U svakom slučaju čeka nas zanimljiva futsal sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije