Petev pred Gruziju: Favorit postoji samo na papiru, trebalo je biti 40:0, a na kraju...
Foto: Dino Kurbegović

Selektor Zmajeva

Petev pred Gruziju: Favorit postoji samo na papiru, trebalo je biti 40:0, a na kraju...

Eldar Ganibegović

Održana je službena press konferencija uoči prijateljske utakmice BiH - Gruzija.

Selektor Ivaylo Petev na početku se osvrnuo o igračima koji će sutra dobiti priliku.

"Sutra više od 16 igrača ne može dobiti priliku, jer imamo šest zamjena (greška selektora, op.a). Vidjet ćemo koje igrače ćemo iskoristiti, ali mogu vam reći da jako ozbiljno spremamo i jednu i drugu utakmicu. Najbitnije je sutra. Idemo na pobjedu.

Hoće li biti mijenjanja formacije ili sistema?

"Vrlo moguće je da nastavimo istim sistemom, neću se ponavljati zbog čega. Navikli smo se na to, odigrali smo većinu dobrih utakmica u tom sistemu, fulali smo i negdje. Nadam se da ovaj ciklus koji je pred nama i ove dvije prijateljske, da minimiziramo naše greške koje su bile prije i da idemo u neku pozitivu i da budemo bolji."

Šta je s pravilnikom koji je Ibrahim Šehić obećao navijačima?

Oglasi

"Naravno, ja sam oduševljen gore u kampu tako da mogu vam reći da žalim malo, trebao sam ga možda i prošle godine koristiti. Momci su divni i prije utakmice uvijek kažem da sam oduševljen kako oni rade. Svaki dan moramo učiti od naših grešaka da budemo bolji. Imamo igrače, pokazali smo to na terenu i to mene čini optimistom."

O profesionalnosti igrača

"Slažem se 300% (op. a). Njih je 35 i nije niko isti. Može se to ispeglati, ali malo će za nekoga trebati vremena. To je to."

Da li će se i u budućnosti reprezentacija pripremati u Zenici?

Oglasi

"Vidite, vidjet ćemo na koji način i kako. Ovo što imamo je predivno, sad smo ovdje, a nakon toga vidjet ćemo i raspored. Da li je to malo teže, jer se poslije mora putovati. Vidjet ćemo, vidjet ćemo. Uradit ćemo kako nam najviše paše."

Šta očekuje od Gruzije?

"Prva stvar igramo kući. Igraju jako dobro kao ekipa, imaju jako dobre individualce. Kako ja volim reći, ok, to je njihova strana, ali bitno je kako smo mi. Kako ćemo se mi ponašati i zalagati. Igrali smo protiv većih reprezentacija i prošli dobro. Nije svaka utakmica ista. Poštovanje za njih šta su uradili prošlih godina. Bit će dobra utakmica.

Splasnula je atmosfera nakon novembarskih utakmica, kako je vratiti?

"Samo pobjedom i zalaganjem. Samo na taj način."

Oglasi

Favoriti smo i sutra i u utorak protiv Luksemburga

"Favorit postoji samo na papiru, a papir nije igra. Igra se na terenu. Ja ću se malo vratiti nazad. Komori - Senegal (greška selektora, mislio je na meč Zimbabve - Senegal), na papiru je trebalo biti 0:40, a na kraju tek u 90. samo 0:1. Moramo poštivati sebe i da odradimo profesionalno."

Simone Inzaghi, trener Intera nije zadovoljan pozivanjem Edina Džeke za ove dvije utakmice

"Džeko je naš kapiten, tako da bez obzira da li je prijateljska ili nije, on je naš vođa. A ja mogu reći da mi je baš žao jer je povrijeđen protiv Milana, a nama je falio u najvažnijoj utakmici godine (Finska, op. a)".

Utakmica BiH - Gruzija igra se sutra na Bilinom polju od 20:45.

Top Komentari

Goran86
Ne prdi i pobjedi vise nekog
5 0
komshija
Senegal i komori nikad nisu igrali
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi