"Dokazali smo da dobra igra sa prvog meča nije slučajnost"

Zadovoljstvo nakon remija

"Dokazali smo da dobra igra sa prvog meča nije slučajnost"

S. Mlaćo

Nakon odlične igre protiv svjetskih prvaka, selekcije Francuske i remija 1:1, reprezentativci Bosne i Hercegovine nisu krili zadovoljstvo postignutim rezultatom.

Pružili smo jak otpor i sigurno možemo biti zadovoljni viđenim.

Sada nas očekuje prijateljski meč u subotu sa Kuvajtom, a već u utorak važan kvalifikacijski meč protiv Kazahstana koji je jučer remizirao sa Ukrajinom u ludoj završnici (2:2).

"I u prvoj utakmici se vidjelo da možemo da se nosimo sa Francuzima, a večeras smo dokazali da dobra igra tada nije bila slučajnost. Odigrali smo stvarno jedan kvalitetan i čvrst meč. Bili smo dosciplinovani i borili smo se. Njihov crveni karton nam je malo olakšao posao, ali i do tada smo bili u egalu. Možemo biti zadovoljni bodom iako smo imali neke situacije da napravimo i više. Međutim, ovo je odličan rezultat", kazao je naš reprezentativac Siniša Saničanin nakon meča.

Zadovoljan je bio i Gojko Cimirot koji je dobio šansu u drugom dijelu.

"Ostavili smo srce na terenu i zasluženo osvojili ovaj bod. Nagrađeni smo za trud. Lakše je bilo nakon crvenog kartona, a i do tad smo igrali veoma kvalitetno. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama i da ćemo napraviti velike stvari.“

Naša reprezetnacija nakon tri odigrane utakmice ima dva boda, prva je Francuska sa osam i utakmicom više, dok Ukrajina ima četiri boda.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
3 boda protiv Kazahstana moramo uzeti , inace nam dobra i kvalitetna partija od sinoc nista neznaci , jer na SP se ide sa dosta bodova a sa dobrom igrom bez bodova ostajes kuci ispred TV i zalis sto si mogao vise a nisi- samo sa dobrom timskom igrom mozemo nesto postici
8 0
BaboBih
Nije prvi put da mi odigramo dobro protiv "velikih" alllliiiiiii problem je vise u tome da mi nikad tako da odigramo 2-3-4... utakmice u nizu...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi