"Reprezentacija ima pravog čovjeka"

Bruno Akrapović, novi trener hrvatskog drugoligaša Mosora

"Reprezentacija ima pravog čovjeka"

Bruno Akrapović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Herceogovine, prije nekoliko dana preuzeo je klupu hrvatskog drugoligaša Mosora. U razgovoru za naš portal Akrapović kaže da mu je cilj plasman u najviši rang hrvatskog nogometa.

Akrpoviću, koji je nosio dres naše reprezentacije 18 puta, rad u Mosoru bit će njegov prvi trenerski posao. Ističe kako mu je cilj izboriti plasman u najviši rang hrvatskog nogometa, iako to nije cilj kluba.

"Bilo je dosta stvari koje su se trebale riješiti, ali dosta toga se nije poklopilo. Za Mosor sam se odlučio zbog dobrih uslova i veoma mlade ekipe koji mogu da treniram kako hoću. U svakom slučaju želim da radim po svojoj želji i da se nametnem za veće zadatke", rekao je Akrapović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Cilj mi je naravno Prva liga, iako to nije cilj kluba. Za sada sam zadovoljan što mogu voditi tako mladu ekipu. Najstariji igrač ima 22 godine i samim tim momci su puni entuzijazma kao i ja. Tako mlada ekipa mora da se pronađe i upozna moj rad. U ova tri dana gotovo sve igrače znam po imenu u kvalitetu. Nismo još popunili igrački kadar, tako da će biti i pojačanja. Momci rade veoma pohvalno".

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine ističe da mu je najbitnije da radi samostalno, da mu se niko ne upliće u posao. U jednom razgovoru za naš portal kroz smijeh rekao je kako sebe u budućnosti vidi kao selekora naše reprezentacije, no sada kaže da ne razmišlja o tome, jer želi što više napredovati, te da na klupi našeg nacionalnog tima sjedi pravi čovjek.

"Najvažnije mi je da radim po svojim željama. Svugdje igraju ulogu neke druge stvari. Da li je to poznanstvo, neke druge veze ili suluge... Ja to ne želim. Što se tiče reprezentacije ona zasad ima pravog čovjeka sa dobrim pomoćnicima. Moj cilj je, ne sada, ali uskoro, raditi na najvišem novou", kaže Akrapović, te se još osvrće na našu reprezentaciju:

"Mislim da ova reprezentacija ima kvalitet i da se može plasirati na Evropsko prvenstvo. Samo to treba usmjeriti. Veoma je teško raditi u zemlji kao što je naša, sa silnim preprekama. Ali, pogledajte gdje naši momci igraju, pa mi smo čudo šta od ništa napravimo, ali pojedinačno. Vrijeme je da se dokažemo i kao kolektiv. Kako ekipa, tako i narod. Onda je treneru lakše".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti