Tri zvijezde oblače dres iste reprezentacije
Foto - EPA

Mali završio jednog, ostala još dvojica

Tri zvijezde oblače dres iste reprezentacije

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Malija dobila je veliko pojačanje za budućnost, a ubrzo bi im mogla stići još dva.

Sjajni veznjak Evertona Abdoulaye Doucoure (29) odlučio je predstavljati Mali u budućnosti nakon što je izostao poziv selekcije Francuske, gdje je prošao sve omladinske kategorije.

Doucoure je rođen u Francuskoj, igrao je za sve omladinske selekcije ove države, ali kako nije stigao poziv u A tim, odlučio se nastupati za državu svojih roditelja.

Njegov zahtjev za promjenu sportskog državljanstva je odobren, a sjajni vezista će debi za novu selekciju imati u duelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Tunisa.

Fudbalski savez Malija neće se zaustaviti samo na dovođenju ovog fudbalera u nacionalni tim. Njihovi planovi su veliki, a naredne mete su napadač Lyona Moussa Dembele, te defanzivac Liverpoola Ibrahima Konate.

Uveliko se radi na njihovom dovođenju, a olakšavajuća okolnost je što niko od njih nije odigrao meč za A selekciju Francuske, gdje su rođeni.

Dovođenje ovih fudbalera pod svoju zastavu Mali bi postao još jača konkurencija u Africi, gdje su prethodnih godina imali zaista dobre rezultate.

Najbolji period imali su 2012. i 2013. godine kada su osvajali treće mjesto na Afričkom kupu nacija, a u martu će imati veliku šansu da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Mali će u dvomeču za odlazak na Mundijal igrati protiv favorizirane selekcije Tunisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi