Stigao je izgovor za neobjašnjivo ponašanje sudije na AKN

Sikazwe nije znao šta radi

Stigao je izgovor za neobjašnjivo ponašanje sudije na AKN

M. Šljivak

Sudija Janny Sikazwe iz Zambije izazvao je pravi haos na utakmici prvenstva Afrike između Malija i Tunisa.

Sikazwe je prvo svirao kraj meča u 85. minuti pa je VAR ispravio njegovu grešku, a zatim je u 89. minuti definitivno svirao kraj.

Nije tu bio kraj cirkusu. Isključio je igrača Malija Tourea, ugasio je VAR i nije želio da sluša šta mu pomoćnici iz sobe govore.

Igrači Tunisa su odbili nastaviti utakmicu nakon što je naloženo da se meč nastavlja i traže ponavljanje meča.

Sikazwe je nakon utakmice završio u bolnici. Navodno se nije osjećao dobro i imao je simptome toplotnog udara i dehidracije.

To je potvrdio šef sudija na AKN, Egipćanin Essam Abdel-Fatah.

"To je uzrokovalo da se pogubi i da odsvira kraj ranije nego što je trebalo, prvo u 85. te zatim u 89. minuti", rekao je Abdel-Fatah i dodao je:

"Kada je izgubio kontrolu nad utakmicom, četvrti sudija je trebao da ga zamijeni. Međutim, Tunis je odbio da se vrati na teren".

CAF je danas potvrdio da su pokrenuti postupci nakon dešavanja na ovoj utakmici i sudiju iz Zambije vjerovatno čeka kazna zbog svega što je napravio.

Top Komentari

MaDaj
Hahaha majko moja, bio je bolestan nije znao šta se dešava i šta radi… zbog toga ćemo ga kazniti hahha
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi