Reprezentacija NSPŽ-a Orašje izborila finale na krilima raspoloženog golmana Fazlića

Odbranio tri penala

Reprezentacija NSPŽ-a Orašje izborila finale na krilima raspoloženog golmana Fazlića

E. Škorić

Nogometaši selekcije Nogometnog saveza Posavske županije Orašje plasirali su se u finale tavršnog dijela prvog takmičenja Kupa regija Nogometnog saveza BiH.

NSPŽ je u zahtjevnoj konkurenciji ostvario veliki rezultat, čime se pokazalo da ova, iako mala, Posavska županija ima sjajne amatere nogometaše koji mogu da odgovore i mnogo većim zadacima i ozbiljnijim izazovima.

Do finala su stigli na stadionu u Nevesinju pobijedivši selekciju područnog nogometnog saveza Trebinje. U 90 minuta nije bilo golova, ali su penali odlučili pobjednika.

Najveće zasluge pripadaju dobro raspoloženom golmanu Dini Fazliću, koji je na svoj rođendan odbranio čak tri penala i na kraju obezbijedio finale Posavskoj županiji.

U finalu će odmjeriti snage sa pobjednikom iz duela reprezentacija Zeničko-dobojskog i Unsko-sanske županije. Finale se igra 1. juna u Zenici, a pobjednik Kupa regija Nogometnog saveza BiH nastupat će na Kupu regija UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi