Upaljen alarm u redovima Španije: Luis Enrique pozvao 17 novih igrača!

Dvojica pozitivna na koronavirus

Upaljen alarm u redovima Španije: Luis Enrique pozvao 17 novih igrača!

Endin Čaušević

Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje u petak, a ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imat će priliku gledati okršaj između Turske i Italije.

Evropsko prvenstvo trebalo se igrati još prošle godine, ali je UEFA odlučila da ga odgodi za ovo ljeto zbog pandemije koronavirusa.

Mnogi se još uvijek pribojavaju koronavirusa jer bi se mogli stvoriti veliki problemi oko odigravanja utakmica, a trenutno najveće probleme ima reprezentacija Španije.

Naime, Luis Enrique ne može računati na dvojicu igrača u grupnoj fazi jer su oni pozitivni na koronavirus i udaljeni su iz ekipe.

U ponedjeljak je potvrđeno da je kapiten Sergio Busquets pozitivan na testiranju što je stvorilo veliku paniku. Jučer su se ponovo svi igrači i treneri testirali i bili su negativni, ali olakšanja nije bilo.

Naime, Crvena furija je i danas obavila novo testiranje, a nažalost tu je bio još jedan pozitivan test. Riječ je o Diegu Llorenteu koji je odmah udaljen iz ekipi i nije poznato da li će igrati na Euru.

Oglasi

UEFA je dala mogućnost reprezentacijama da pozivaju nove igrače ukoliko bude neko u ekipi pozitivan na koronavirus. No, u selekciji Španije najviše se brinu zbog širenja virusa i nadaju se da niko neće biti više pozitivan.

Međutim, Luis Enrique ništa ne prepušta slučaju i odlučio je "aktivirati" čak dodatnih 17 igrača.

On je uputio pozive za 17 fudbalera koji će trenirati odvojeno od ekipe i biti u pripravnosti za poziv da se pridruže reprezentaciji na mečevima za Evropsko prvenstvo.

Enrique je pozvao 11 igrača iz mlade reprezentacije Španije koji su igrali na EP U21, a to su: Alvaro Fernandez (Huesca), Oscar Mingueza (Barcellona), Marc Cucurella (Getafe), Bryan Gil (Siviglia), Juan Miranda (Betis), Gonzalo Villar (Roma), Alex Pozo (Eibar), Brahim Diaz (Milan), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Yeremy Pino (Villareal) and Javi Puado (Espanyol).

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Jučer je uputio pozive četvorica igrača nakon što je potvrđeno da će Busquets propustiti najmanje dvije utakmice grupne faze, a pozive su dobili Carlos Soler, Brais Mendez, Pablo Fornals, Kepa, Raul Albiol i Rodrigo Moreno.

Podsjećamo, Španija u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva igra protiv Švedske narednog ponedjeljka.

Top Komentari

zvjezdan10
Pino and Javi Puado, lijepi naši englezi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi