"Reprezentacija za BiH znači mnogo"

Faruk Hadžibegić i Vahid Halilhodžić za francuske medije

"Reprezentacija za BiH znači mnogo"

Večerašnji protivnik fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Francuska, posebnu je pažnju poklonila trojici velikih fudbalskih imena iz BiH, koji su ostavili dubok trag u Francuskoj.

Vahid Halilhodžić i Faruk Hadžibegić legende su bh. fudbala, koje su ostavile dubok trag u francuskom fudbalu, kao uostalom i sadašnji selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić.

"Dobro sam upoznat sa reprezentacijom BiH. Ova je reprezentacija rođena u BiH, ali je o fudbalu sve naučila u inostranstvu. Veliki broj djece napustio je BiH sa 8, 9, 10 ili 11 godina. Oni su potom trenirali u Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Francuskoj. Ova reprezentacija BiH, bez obzira što je mlada, ima veliko iskustvo. Za ljude u BiH reprezentacija znači mnogo", priča za L' Equipe Faruk Hadžibegić, nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Igrao sam na stadionu Koševo protiv Platnijeve Francuske u dresu Jugoslavije. Bilo je 0:0, a igrali smo pred 50.000 navijača, ali danas stadion ima manji kapacitet. Ne mislim da Francuzima smetati previše atmosfera na stadionu. BiH može napraviti probleme svakome, jer ima jako dobre igrače u napadu, igrače koji mogu napraviti razliku", kaže Vahid Halilhodžić, trener zagrebačkog Dinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.