Reprezentativac Andore stigao u bh. fudbal

Već je potpisao

Reprezentativac Andore stigao u bh. fudbal

A. Čaušević

Rijetki su bh. klubovi koji se mogu pohvaliti da u svojim redovima imaju reprezentativce drugih zemalja.

Od danas će to biti slučaj sa Rudar Prijedorom. Klub koji se prošle sezone takmičio u Premijer ligi BiH je doveo u svoje redove reprezentativca Andore.

Novi fudbaler člana Prve lige RS postao je 24-godišnji Joan Cervos koji može pokrivati sve pozicije na lijevoj strani.

Osim Cervosa Prijedorčani su danas prestavili još dvojiu igrača. Riječ je o Aleksandru Demonjiću koji je prošle sezone igrao za Simm-Bau, te defanzivcu Momku Kojiću.

"Joan Cervos, reprezentativac Andore, pojačaće našu lijevu bočnu stranu, na kojoj igra beka, a odlično se snalazi i na krilnoj poziciji. 24-godišnji Cervos je nastupao u klubovima rodne Andore, Sjedinjenih Američkih Država i Španije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Aleksandar Demonjić je novo veliko pojačanje u napadu Rudara. Dvadedetsedmogodišnji špic je nastupao za FK Alfa Modriču, HNK Orašje, austrijske Vorwarts Steyr, Leiben i Loosdorf, a u redove žuto-plavih dolazi nam iz federalnog prvoligaša BFK Simm-Bau.

Momko Kojić je štoper. Ima 24 godine, a takođe nam dolazi iz BFK Simm-Bau, a još je nastupao i za Alfa Modriču i Orašje", saopštili su popularni Rudari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti