Reprezentativci Srbije se izvinili navijačima

Reprezentativci Srbije se vratili kući

Reprezentativci Srbije se izvinili navijačima

Rukometna reprezentacija Srbije vratila se danas u Beograd nakon razočaravajućeg rezultatata na EP u Danskoj gdje su sinoć ispali već u prvom krugu. 

Igrači i selektor su se javno izvinuli navijačima za prikazanu igru u utakmicama protiv Rusije i Francuske, dok je prolaznu ocjenu mogla dobiti samo igra protiv Poljske protiv koje je Srbija upisala jedinu pobjedu. Za reprezentaciju koja je u Dansku otišla s ambicijama da osvoji jednu od medalja, to je mizeran učinak. 

"Za mene je ovo veliko razočarenje, mnogo sam očekivao i vjerovao. Izgubljena utakmica protiv Rusije donijela je preokret. Imali smo lijep rezultat, lijep pripremni period, lijep turnir, pobjedu protiv Poljske, dvije pogrešne izmjene skupo su nas koštale. Pokušali smo da se izvučemo protiv utakmice sa Francuskom, ali sa njima nije uspjelo". 

"Vjerovao sam do kraja u najiskusnije igrače. Moja greška je što nisam rotirao i dao šansu momcima iz drugog plana. Poslije svega, treba dobro analizirati i potražiti najbolje riješenje. Zahvalan sam igračima na izuzetnoj korektnosti , ali nešto jednostavno nije štimalo", izjavio je selektor Srbije Vladan Matić po dolasku u Beograd.

Kapiten i najiskusniji igrač Srbije Momir Ilić potpuno je zakazao. Ilić nije bio ni blijeda kopija igrača koji hara evropskim parketima. Njegovih sjajnih udaraca jednostavno nije bilo. 

"Poslije prospavane noći ne može mnogo toga da se kaže, mora da se uradi dublja analiza šta je razlog za takav rezultat. Svakako nismo pošli sa namjerom da se vratimo poslije prvog kruga i ne možemo biti zadovoljni. Nismo pokazali dovoljno rukometnog kvaliteta, u prve dvije utakmice bili smo loši u napadu. Ostaje da se napravi detaljna analiza šta ćemo dalje", rekao je Ilić. 

Jedina svijetla tačka u reprezentaciji Srbije bio je golman Darko Stanić, koji u ovom trenutku slovi za jednog od najboljih golmana na svijetu. Upravo njegovim odbranama Srbija je ostvarila i onu jedinu pobjedu protiv Poljske. 

"Teško je u prvom trenutku praviti bilo kakve analize, za ozbiljnjije zaključke je potrebno više vremena kako bismo vidjeli šta je uzrok ovakvog rezultata. Mogu da kažem da nismo nikad pružili ovako lošu igru. Nakon tri posljednja prvenstva očekivao sam da su stvari došle na svoje i da će ovo prvenstvo biti jedan veliki korak naprijed. Za prave rezultate je potreban kontinuitet, i moramo na tome da radimo. Garantujem da smo imali volju, ali mi je jako žao što se to nije pokazalo na terenu", istakao je Stanić. 

Nikola Manojlović je jedan od igrača koji je najviše razočarao. Nija ga bilo u fazi napada, a još manje se istakao u odbrani, gdje se očekivala njegova ključna uloga. Posljednju utakmicu sa Francuzima zbog povrede nije ni igrao. Manojlović se javno po dolasku u Beograd izvinuo navijačima. 

"Treba ozbiljnije da pogledamo gdje smo sve griješili, i da to ispravimo. Ono što sada možemo da kažemo jeste da je utakmica sa Rusijom bila ključna. Izvinjavamo se naciji što smo loše prezentovali zemlju i nadamo se da ćemo u budućnosti, sa istim ili različitim snagama biti bolji. Zbog povrede nisam mogao da igram utakmicu sa Francuskom, uprkos nastojanju medicinskog tima da sanira povredu, i žao mi je zbog toga", rekao je Manojlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti