Član stručnog štaba Sarajeva za SportSport.ba

Repuh: S velikim optimizmom čekamo početak prvenstva

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

FK Sarajevo danas je u sklopu priprema u Antaliji odigrao prijateljski meč protiv uzbekistanskog Neftchija Fergana.

Bordo klub u današnjem meču slavio je sa minimalnih 1:0, a jedini gol za Sarajevo postigao je Hebibović na otvaranju utakmice. Nakon meča za SportSport.ba govorio je pomoćni trener bordo tima, Senad Repuh, koji je rekao da ga posebno raduje pristup igrača.

"Svakako da smo zadovoljni prvom pobjedom na pripremama protiv vrlo dobre ekipe Neftchija, ali ono što nas kao struku jako raduje to je pristup igrača, odnos prema obavezama i ispunjavanju zadataka koje su postavljeni pred njih. Za ovu fazu priprema mislim da smo uradili dosta dobrog posla i sa velikim optimizmom čekamo naredni period i početak prvenstva", rekao je Repuh, te dodao:

"Nastavit ćemo sa treninzima. Ova ekipa koja je manje igrala danas radit ćemo s njima s posebnim režimom. Ostala nam je još jedna utakmica prije polaska za Sarajevo gdje ćemo opet igračima dati prostora da vidimo gdje smo. Onda idemo put Sarajeva gdje ćemo igrati generalku i polako se spremati za Vitez".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O ciljevima Sarajeva u nastavku prvenstva i šansu za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine pomoćni trener kluba sa Koševa kaže:

"Sarajevo je klub koji igra za trofeje. Ono što je nama primarni cilj jeste izlazak u Evropu jer znamo u kakvom smo momentu došli na ovu poziciju i sigurno da nećemo neiskoristit šansu za titulu ako nam se ukaže, ali prije svega nam je cilj Evropa", zaključio je Repuh na kraju razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti