)
Reuf Duraković potpisuje za Southampton?

Još jedan bh. igrač u Engleskoj

Reuf Duraković potpisuje za Southampton?

A. Haznadarević

Bosna i Hercegovina je na pravom putu da dobije još jednog predstavnika u Premier ligi.

Naime, golman U19 reprezentacije naše zemlje Reuf Duraković, prema pisanjima stranih medija, proteklih nekoliko dana se nalazi na probi u Southamptonu, gdje će najvjerovatnije potpisati ugovor, te tako proširiti koloniju bh. fudbalera na Otoku.

Osamnaestogodišnji Duraković je rođen u austrijskom Feldkirchu, a inače je rodom iz Bužima. Do sada je nastupao za momčad drugoligaša Lustenaua, a njegove odlične partije nisu ostavile ravnodušnim predstavnike najvećih austrijskih, kao i inostranih momčadi čije su ponude stizale na adresu Lustenaua, od kojih je Durakovićevim agentima i njemu samom najprimamljivije zvučala ponuda Southamptona.

Jedno je sigurno, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima svijetlu budućnost, a nakon što smo dobili golmana svjetske klase u liku Asmira Begovića, mladi Reuf Duraković je na najboljem putu da izgradi veliku karijeru, te zakuca na vrata fudbalske A reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.