Revolucija na Artetin način: Kolašinac se nikada nije zagrijavao kao danas

Nešto ovako do sada nije viđeno

Revolucija na Artetin način: Kolašinac se nikada nije zagrijavao kao danas

A. Čaušević

Odbrana Arsenala je ranjiviji dio tima što je nedavno kazao i novi menadžer Topnika, Mikel Arteta. 

Arteta je na jednoj od prethodnih pressica rekako kako on i njegovi pomoćnici posebnu pažnju pridodaju radu u odbrani i odbrambenim igračima. Kako to izgleda moglo se vidjeti i na zagrijavanju pred utakmicu Crystal Palace - Arsenal.

Naime, jedan od Artetinih pomoćnika je s četiri defanzivca Topnika Maitlandom-Nilesom, Sokratisom, Davidom Luizom i Seadom Kolašincem vježbao linije kretanja.

Nakon što bi s njima razmijenio pas Artetin pomoćnik je usmjeravao igrače kada da krenu naprijed, a kada nazad.

Teško da se bilo ko od defanzivnih igrača Arsenala u dosadašnjem dijelu karijere zagrijavao na ovaj način jer se nešto ovakvo zaista rijetko viđa, pogotovo kada su u pitanju vrhunski timovi.

Inače, susret na Selhurt Parku okončan je rezultatom 1:1.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zvjezdan10
to ste trebali u pionirima učit
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti