Reyesovi roditelji neutješni: Kada smo sami, samo plačemo...
EPA

Godina dana od smrti fudbalera

Reyesovi roditelji neutješni: Kada smo sami, samo plačemo...

Danas je tačno godina dana od saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Jose Antonio Reyes.

Nekadašnji španski reprezentativac, koji je kroz karijeru nosio dresove Seville i Arsenala, život je izgubio u 35. godini u saobraćajnoj nesreći koja se desila na autoputu u blizini Utrera gdje je živio s porodicom.

Vijest o njegovoj smrti potresla je cijeli fudbalski svijet, a prije nekoliko dana ustanovljeno je da je do nesreće došlo kada je pukla guma nakon čega je izgubio kontrolu, te se automobil nekoliko puta prevrnuo i potom zapalio.

Zbog tragedije i danas su neutješni Reyesovi najbliži, naročito otac i majka, koji skoro ni ne prićaju međusobno.

"Kada ostanemo sami, samo plačemo", rekao je otac tragično stradalog fudbalera, Francisco Reyes, gostujući na televizijskom programu Telecinco i dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Joseova majka ne prilazi vratima. Znali smo da će biti teško, ali ne ovoliko... Moja supruga se samo premješta s kreveta na kauč. Voljeli bismo pronaći snagu da se nosimo s ovime, ali ne znamo gdje i kako. Ne usudimo se pričati međusobno jer odmah krenemo razmišljati kako smo znali pričati kada je Jose Antonio bio živ... Naši životi više nemaju smisla."

U nesreći je, podsjetimo, život izgubio i Reyesov rođak Jonathan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi