Rezervista Kordić s dva gola srušio Sarajevo na Pecari

Poraz bordo tima

Rezervista Kordić s dva gola srušio Sarajevo na Pecari

E. Škorić

U derbiju 23. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki je pred svojim navijačima savladao Sarajevo s 2:1.

Iako je Sarajevo prvo stiglo u vodstvo na Pecari, Širokobriježani su na kraju slavili veliku pobjedu i to zaslugama rezerviste Krešimira Kordića, koji je u igru ušao u završnici prvog dijela.

 

Gosti su na otvaranju utakmice imali više loptu u svojim nogama, no domaći sastav je bio opasniji i konkretniji. U šestoj minuti Wagner je imao stopostotnu priliku, no njegov udarac je odbranio Bandović. Zatim je Ješe iz dobre pozicije pucao pored Bandovićeve desne stative.

 

U 16. minuit Marić je pokušao iskosa, no nije bio precizan. U 23. minuti Tadejević u posljednji čas izbija loptu ispred Roskama, koji je krenuo sam prema Bandoviću. U 29. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Melunović sjajno proigrava Suljića, koji bježi odbrani Širokog i matira Bilobrka.

 

Wagner je u 34. minuti uposlio Marića, koji je savladao Bandovića, no Dupovac je izbacio loptu sa same gol-linije. Pet minuta prije odlaska na odmor Wagner je ostao sam, ali šutira pored gola s desetak metara. U 42. minuti Šilića mijenja Kordić i to je bio potez utakmice.

 

Na samom početku drugog dijela Bertoša i Ivanković su nakon sjajne akcije kombinirali, na kraju ubačaj za Kordića, a ovaj Bandovića šalje po loptu iza svojih leđa. Roskam je u 49. minuti dobro šutirao, Bandović je odbranio.

 

Široki je do preokreta stigao u 53. minuti. Bandović je katastrofalno ispucao loptu, ona došla do Kordića, koji je s 20-ak metara opalio prema golu i pogodio. Bandović je još u nekoliko navrata spašavao gol gostiju iz Sarajeva. 

 

Najbolju šansu u nastavku gosti su propustili u 80. minuti. Hadžić se našao pred golom Bilobrka i sa šest-sedam metara šutirao, a Bilobrk sjajno odbranio. U 84. minuti Suljić je povukao kontru, Todorović je izašao sam na gol i šutirao pored Bilobrkove stative.

Do kraja utakmice jalovi napadi Sarajeva, Široki je stigao do važne pobjede, a ovaj poraz bordo tima ostavio je Željezničar na +7. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.