Rhein-Neckar bolji od HSV-a
Foto: EPA

Rukometna Bundesliga

Rhein-Neckar bolji od HSV-a

Edmir Škorić

U subotu su odigrana tri susreta četvrtog kola njemačke rukometne Bundeslige.

Rhein-Neckar je u derbiju savladao Hamburg sa 28:26. Iako su domaći na poluvremenu vodili 17:8, na kraju su tijesno došli do četvrte pobjede i trenutno su na vrhu sa svih osam bodova.

Sjajni Alexander Petersson je predvodio Rhein-Neckar sa osam golova, dok je Bjarte Myrhol postigao pet pogodaka. Za HSV su po pet golova postigli Hans Lindberg, Kentin Mahe i Richard Hanisch.

Bietigheim-Metterzimmern je sa 27:23 bio bolji od Mindena u derbiju donjeg dijela tabele. Za domaće je to bio prvi trijumf. Andre Lohrbach je sa sedam golova bio najbolji domaći igrač uz golmana Jana Kulhaneka, koji je upisao 16 odbrana. 

Duel Erlangena i Berhischera zavrpen je remijem (25:25). U prvom dijelu bilo je 13:13, u drugom 12:12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.