Briljirao je u Premijer ligi, a sada vadi ekipu iz provalije, opet je bio spasilac!

Pomalo je pao u zaborav

Briljirao je u Premijer ligi, a sada vadi ekipu iz provalije, opet je bio spasilac!

A. Čaušević

Nekolicina fudbalera iz Premijer lige BiH je proteklih godina uspjela realizovati zapažene transfere u inostranstvo te koliko-toliko napuniti kasu svojih matičnih klubova. 

Na ljeto 2015. godine poslije odličnog evropskog izleta sa Željeznčarom, Rijad Bajić je u transferu vrijednom skoro milion KM s Grbavice otišao u Tursku potpisavši ugovor sa Konaysporom.

Sarajalija je bh. prvenstvo napustio sa titulom najboljeg strijelca lige u sezoni 2014/2015 kada je postigao 15 golova. U Turskoj se odlično snašao što mu je dvije godine kasnije omogućilo transfer u Udinese.

Bajića je i dalje pod ugovorom sa klubom sa sjevera Italije gdje se nikako nije uspio nametnuti od svog dolaska 2017. godine. Bio je na niz posudbi u Turskoj. Prvo u Bašakšehiru, a zatim i Konyasporu.

I ove sezone bivši napadač sarajevskih Plavih igra na posudbi. Ostao je u Italiji, tačnije u ekipi Ascolija koji se boli za goli život u Seriji B.

Bajić za "crno-bijele" igra redovno ove sezone, a jučer je ponovo bio spasilac svog tima nakon što je zabio za pobjedu protiv Spala. Završeno je 1:2, a naš fudbaler je bio strijelac u 53. minuti.

Ascoliju je to bila treća uzastopna pobjeda s kojom je dospio do zone play-outa, a i sigurno zona je na vidiku. Inače, Bajićev gol SPAL-u mu je bio deveti ove sezone.

Ugovor sa Zebrama mu ističe na ljeto 2022. godine, ali odlična sezona u Ascoliju bi mu mogla omogućiti da tokom predstojećeg prijelaznog roka ostvari transfer u neki od boljih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti