Ribas do kraja sezone u Sportingu

Genoa ga pustila

Ribas do kraja sezone u Sportingu

Edmir Škorić

Italijanski prvoligaš Genoa potvrdila je na službenim internet stranicama kako će Sebastian Ribas karijeru nastaviti na posudbi u Sportingu.

Urugvajski napadač tako će se do kraja tekuće sezone zadržati u lisabonskom klubu, čiji je trener Domingos Paciencia najavljivao i ranije dovođenje jednog ili dvojice napadača.

Ribas je karijeru započeo u Juventudu, a nosio je dresove Intera, Spezije i Dijona, prije nego je početkom ove sezone pojačao Genovu.

Međutim, 23-godišnji igrač nije uspio izboriti svoje mjesto u prvoj postavi na Luigi Ferrarisu, a nakon što je klub doveo Alberta Gilardina iz Fiorentine, bilo je jasno da za njega više nema mjesta.

Sporting ima pravo na kraju sezone, zadovolji li Urugvajac, otkupiti ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.