Ribery donio iznenađujuću odluku: Francuz karijeru nastavlja van Evrope
Ribery je izabrao malo 'egzotičnije' ponude

Mnogi evropski klubovi su bili zainteresovani da ga dovedu, ali...

Ribery donio iznenađujuću odluku: Francuz karijeru nastavlja van Evrope

S. Pašalić

Bivši igrač Bayerna, Franck Ribery, karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Kataru ili Saudijskoj Arabiji, prenosi njemački Bild.

Francuz je 12 godina proveo u bavarskom klubu za koji je odigrao 425 utakmica i postigao je 124 gola, te je osvojio brojne trofeje, od kojih i Ligu prvaka.

Nakon završetka prošle sezone 36-godišnji Ribery je napustio Bayern i od tada se povezivao sa mnogim klubovima, a nedavno se pisalo i da bi mogao ostati u Bundesligi i zaigrati u dresu Eintracht Frankfurta, a spominjali su se i nei engleski klubovi.

Ipak, čini se da se na kraju odlučio za nešto "egzotičnije" opcije pa se sada zaputio u Aziju gdje bi trebao završiti pregovore sa jednim klubom iz Saudijske Arabije ili Katara.

Ribery je u svojoj karijeri pored Bayerna igrao još i za Boulogne, Brest, Metz, Galatasaray i Marseille. Za reprezentaciju Francuske je odigrao 81 utakmicu i postigao je 16 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi