Ribery nikad iskreniji: "To je najveća nepravda u mojoj karijeri!"

Ribery nikad iskreniji: "To je najveća nepravda u mojoj karijeri!"

E. Škorić

Francuski krilni nogometaš Franck Ribery napušta ovog ljeta Bayern, ali još nije poznato hoće li i gdje nastaviti karijeru.

Ribery nakon 12 godina napušta Minhen, a za bavarski klub je postigao 123 gola na preko 400 zvaničnih mečeva. Osvajao je brojne trofeje, a 2013. i trofej Lige prvaka.

"Puno se toga dogodilo, nije ovo bila laka odluka, no to je život. Imam neke opcije, no suviše je rano da bismo govorili o tome što će se dogoditi sljedeće sezone. Nečega će biti sigurno", izjavio je Ribery.

U intervjuu za L'Equipe je kao najveću nepravdu naveo to što nikada nije osvojio Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Više od razočarenja, to je najveća nepravda u mojoj karijeri. Ne samo za mene, nego za mnoge ljude. Bio sam na vrhu i završio sam treći. Te godine nisam imao šta da zavidim Ronaldu i Messiju, ali mislim da sam zaslužio Zlatnu loptu", rekao je Ribery.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ma.kakav ti i zlatna lopta, roben najbolje odigrao a niko o njemu nije pricao
7 0
Hooruk
Da je ova nagrada baš ono sto bi trebala biti ( najbolji igrac a ne osvajac lige prvaka, svjetskog, evropskog) svake bi godine je osvajao Messi. Al’ to nije tako- e to je nepravda.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi