Ribery: Rooney "nosi" Vragove ove sezone

Francuz zna odakle dolazi opasnost

Ribery: Rooney "nosi" Vragove ove sezone

Edmir Škorić

Playmaker minhenskog Bayerna, Franck Ribery, smatra kako Wayne Rooney "nosi" Manchester United ove sezone. Ribery, osim toga, ističe kako mu se dopada način igranja engleskog reprezentativca.

Bayern će večeras na Allianz Areni ugostiti Manchester United u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka. Mnogi ovaj duel smatraju velikim okršajem Francka Riberyja i Wayne Rooneya. Ribery uz Robbena održava Bavarce "na životu", dok to isto na Old Traffordu radi Rooney.

Vragovi se, uz Barcelonu, postavljaju kao glavni favoriti Lige prvaka, no Ribery vjeruje kako Fergusonova momčad zavisi isključivo od Rooneya, koji je ove sezone zabio 33 pogotka u svim natjecanjima.

"Rooney ove sezone nosi igru Manchestera. Moramo obratiti veliku pozornost na njega. Daje sve za svoju momčad. On može sve riješiti, brani, isto tako i napada te postiže glove. Pun je samopouzdanja", kazao je Ribery, koji, ipak, vjeruje u snagu svog tima.

"Cijeli svijet nas vidi kao gubitnike u tom meču, ali mislim da imamo velike šanse. Imamo dovoljno dobru momčad da vjerujemo u povoljan ishod", kazao je Ribery.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti