Ludnica u Italiji: Golman zabio u nadoknadi sa svoje polovine i primakao svoj tim Seriji B!
Foto: Screenshot

Gagno postigao gol za velika tri boda

Ludnica u Italiji: Golman zabio u nadoknadi sa svoje polovine i primakao svoj tim Seriji B!

E. Ganibegović

Modena je danas u 36. kolu Serije C (grupa B) s 2:1 savladala Imolese.

Golove u prvom poluvremenu nismo vidjeli, da bi u 69. minuti Pergreffi doveo domaći tim u vodstvo.

Do izjednačenja Imolese dolazi preko Liviera koji je pogodio s 11 metara samo tri minute prije kraja utakmica, a onda šok i nevjerica na stadionu.

U prvoj minuti sudijske nadoknade lopta dolazi do golmana domaće ekipe Riccarda Gagna koji je ispucava, a ona završava u mreži kolege na drugoj strani, Gianmarina Rossija.

Ovom pobjedom Modena je zadržala prvo mjesto na tabeli i na dobrom je putu da ostvari direktan plasman u Seriju B (samo prvoplasirani ide direktno, od 2. do 10. mjesta razigravaju). 

Modena ima 84 poena nakon 36 kola, a drugoplasirana je Reggina s četiri manje i do kraja im samo oni mogu ugroziti vodeću poziciju, s obzirom na to da je trećeplasirana Cesena daleko iza sa 63 poena.

Imolese će se do kraja boriti da makar igra razigravanje za ostanak u ligi, jer se nalaze na 19. poziciji s 31 bodom, samo jednim više od posljednjeg Grosseta. 

Serie C, grupa B, 36. kolo:

Modena - Imolese 2:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi