Ugašen nekadašnji italijanski prvoligaš

Kraj za Modenu nakon 105 godina

Ugašen nekadašnji italijanski prvoligaš

Midhat Šljivak
Teme:

Još jedan italijanski tim danas je otišao u historiju.

Bivši prvoligaš Modena proglasio je bankrot i tako je očončana 105 godina duga historija kluba.

Ovaj klub je bio u velikim dugovima. Posljednja tri meča nisu ni odigrali, a iz dana u dan dugovi su bili sve veći i veći

Danas se fudbaleri Modene nisu pojavili na gostovanju kod ekipe Santarcangelo u susretu Serije C. Kako ih na zakazanoj utakmici nije bilo, donijeta je odluka da se klub izbaci iz lige.

Tako se ugasio još jedan italijanski tim. Prethodnih godina su još neki timovi otišli u historiju, među kojima je bila i ekipa Parme, koja se na kraju nekako uspjela ponovo vratiti.

Modena je osnovana 1912. godine. Igrali su 13 sezona u društvu najboljih italijanskih timova, a posljednji put su u Seriji A bili u sezoni 2003/2004.

Nakon ispadanja je krenuo ponor tima. Dugovi su rasli, novca za plate nije bilo i sve je završilo najgorim scenarijem, gašenjem kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 105 godina postojanja Modena nije imala previše uspjeha i klub se ne može pohvaliti trofejima. Treba svakako istaći da je dres ovog tima od 2003. do 2005. godine nosio i nekadašnji bh. reprezentativac Vedin Musić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi