Richards: Ponosan sam na svoju karijeru u Cityju

Odlazi iz Manchestera

Richards: Ponosan sam na svoju karijeru u Cityju

Micah Richards od naredne sezone neće biti član Manchester Cityja i sprema se za promjenu sredine.

Ovaj 26-godišnji defanzivac već se oprostio od Manchester Cityja u kojem je odradio najveći dio karijere, a ime novog kluba još uvijek nije poznato. 

"Želim se zahvaliti navijačima Manchester Cityja na podršci koju su mi pružali tijekom godina. Mogu biti ponosan, u City sam došao kada sam imao 14 godina i bio sam član fenomenalnog razdoblja kluba kada je osvojio prvu titulu u 44 godine, osvojio FA kup i igrao Ligu prvaka", poručio je Richards i potom dodao:

"Klub, menadžer, ljudi koji rade u klubu, igrači, ali prije svih navijači - svi će zauvijek ostati u mojem srcu. City mi je bio poput porodice i želim mu sve najbolje u budućnosti."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Richards je prošlu sezonu završio na posudbi u Fiorentini, a čini se kako je sada najbliži ostanku u engleskom Premiershipu. Za njegove usluge veliki interes je pokazala Aston Villa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti