Ricky Sbragia i službeno trener Sunderlanda
Sbragia novi "coach" Sunderlanda

Nakon četiri utakmice

Ricky Sbragia i službeno trener Sunderlanda

Edmir Škorić

Danas je i službeno potvrđeno da je Ricky Sbragia novi trener Sunderlanda. Škotski trener je tako nakon četiri utakmice na klupi "crveno-bijelih" potpisao i ugovor na 18 mjeseci.

Sbragia je na Old Traffordu protiv Manhcestera debitovao kao trener Sunderlanda, a mogao je to biti debi iz snova, jer je tek u zadnjoj minuti Nemanja Vidić donio pobjedu "vragovima".

"Crne mačke" se trenutno nalaze na 14. mjestu, što im još uvijek ne daje siguran opstanak, jer 18-to plasirani Stoke ima samo dva boda manje. Jedan od najzasluženijih što su na ovoj poziciji je upravo Sbragia, te napadač Djibril Cisse koji je postigao osam pogodaka.

Nakon minimalnog poraza u Manchesteru, Sunderland je na svom terenu sa visokih 4:0 pobijedio West Bromwich Albion, a skoro identičnim rezultatom su slavili kod Hull Cityija (1:4), da bi jučer remizirali sa Blackburn Roversima (0:0).

Od četiri utakmice, dvije pobjede i jedan neriješen ishod, uzimajući u obzir da je poraz tek minimalan i to kod Manchester Uniteda, Sbragia je i više nego zadovoljio čelnike kluba.

Sbragia je bio na klupi Boltona zajedno s Sam Allardyce, davne 1994. godine, da bi poslije toga tri sezone bio trener rezervi Manchester Uniteda.

Poslije se vratio u Sunderland kako bi pomogao Roy Keaneu u vođenju ekipe, inače Keanea je upoznao upravo u vrijeme dok je bio u Manchesteru.

"Ricky je preuzeo prvi tim kad smo bili na niskim osekama te je bez sumnje uspio renovirati klub. On je jednoglasnom izborom Izvršnog odbora dobio povjerenje i svakako će dobiti potporu u svojoj novoj ulozi. Vlasnici kluba su također u potpunosti podupirali njegovo imenovanje", bile su riječi predsjednika Niall Quinna.

Sljedeću utakmicu Sunderland igra već sutra protiv Evertona na Goodison Parku. 

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.