Ried izvukao bod, Hadžić nije igrao

Pobjeda Sturma u Grazu

Ried izvukao bod, Hadžić nije igrao

Danas su na rasporedu bila četiri susreta 26. kola austrijske Bundeslige. 

Rapid je na svom terenu ugostio Admiru. Domaćin je do vodstva stigao u 53. minuti, a strijelac je bio Pichler. U 57. gosti su izjednačili, a precizan je ovaj put bio Ouedraogo. 

 

Wolfsberger je odmjerio snage sa Neustadtom, a domaćin je poveo u drugoj minuti golom Ynclana. Gosti su poravnali u 89., a strijelac je bio Ramsebner. 

 

Salzburg je na svom terenu dočekao Ried. Gosti su poveli golom Meilingera u 22. minuti. Domaćin je izjednačio preko Soriana u 42., a gosti su još jednom golom Meilingera u 52. minuti došli do novog vodstva. Salzburg je jedan bod izborio pogotkom Hintereggera u 81. minuti susreta.

 

Sturm iz Graza slavio je na svom terenu nad Innsbruckom. Domaćin je poveo preko Samuela u 21. minuti, a isti igrač je povisio rezultat u 68. minuti. Gosti se vraćaju u 79. preko Wallnera, ali je samo dvije minute kasnije Szabics donio novu prednost od dva gola Sturmu. Schiling je u 90. minuti uspio smanjiti rezultat. 

 

Austrija Bundesliga, 26. kolo: 

Rapid Beč - Admira 1:1 (Pichler 53/Ouedraogo 57)

Wolfsberger - Neustadt 1:1 (Ynclan 2/Ramsebner 89)

Salzburg - Ried 2:2 (Soriano 42, Hinteregger 81/Meilinger 22, 52)

Sturm Graz - Innsbruck 3:2 (Samuel 21, 68, Szabics 81/Wallner 79, Schiling 90)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.