Kapić nije mogao ni zamisliti šta će se o njemu pisati nakon samo par mjeseci u Ukrajini

Stigao je iz FK Sarajevo

Kapić nije mogao ni zamisliti šta će se o njemu pisati nakon samo par mjeseci u Ukrajini

S. Mlaćo
Odlazak u ukrajinski Kryvbas bio je pravi potez za bh. internacionalca Rifeta Kapića (27).

Odlazak u ukrajinski Kryvbas bio je pravi potez za bh. internacionlca Rifeta Kapića (27).

Kapić je napustio FK Sarajevo nakon promašenog penala protiv FK Sloboda (0:0), kada mu je u posljednjim momentima meča namjeru pročitao golmana Tuzlaka Semir Bukvić.

Ubrzo nakon toga se oglasio i jasno kazao da definitivno odlazi i poželio je bordo klubu sve najbolje, kao i njegovim navijačima.

Špekulisalo se gdje će nastaviti karijeru, odabrao je Ukrajinu i brzo opravdao očekivanja.

U prvom meču ponio je epitet igrača kola, a iz kluba su ga i sada odlučili javno pohvaliti.

Oglasi

“Kapić se pridružio tokom sezone i od prvog meča postao jedan od naših glavnih igrača. Proveo je na terenu sve borbe, pa ne čudi da je među najboljim nogometašima u ligi po nekoliko statističkih brojki“, stoji u objavi FC Kryvbas.

Kada je stigao Kapić u Kryvbas situacija za ovaj klub nije bila dobro, no brzo su proigrali i sada došli na sjajnu osmu poziciju. Dao je veliki doprinos, a posebno se ističe tačnost pasova, tačnije kreirao je najviše velikih šansi u ligi, pa i ne čude brojne pohvale.

Боснійський півзахисник Ріфет Капіч приєднався до #ФККривбас по ходу сезону. І з першого матчу став одним із основних...

Posted by ФК «Кривбас» Кривий Ріг on Wednesday, December 28, 2022

U istome je čak i ispred člana Shakhtara Mykhaila Mudryka za kojeg se otimaju brojni evropski velikani.

Čini se da će Mudrikov novi klub biti Arsenal koji nudi 85 miliona eura za ukrajinskog dragulja, a jučer su se pojavile informacije da je on čak snimljen u Londonu.

Kada je Kapić u pitanju, on će vrlo vjerovatno ostati u Ukrajini. Novi izazovi ga očekuju od marta ove godine kada se igraju susreti 16. kola u Ukrajini.

Rival njegovom timu će biti Kolos.

Kapić je prije FK Sarajevo nastupao za Paderborn, Sheriff, Grasshopers, Goricu, Varnsdorf, Istru 1961...

Ovaj rođeni Cazinjanin u dosadašnjoj karijeri osvojio je pet trofeja, tri sa FK Sarajevo, te dva sa moldavskim Sheriffom iz Tiraspora.

Top Komentari

pjanke.sa
Bravo za sve krezave navijace FK Sarajevo. Neka si im pokazao Kapicu!!!
5 0
Edin Merlin
Kod nas kad jednom ne valjaš kao da nisi nikad..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi