Riga ubjedljivo savladala Bilbao

Riga ubjedljivo savladala Bilbao

Midhat Šljivak

Košarkaši latvijske Rige savladali su večeras u prvoj utakmici 2. kola Eurocupa španski Bilbao rezultatom 99:76.

Od samog početka meča naslućivalo se da će Riga stići do pobjede. Izgledali su mnogo bolje na parketu, a nakon prve četvrtine imali su četiri poena prednosti 25:21.  Prednost je dodatno povećana u drugoj četvrtini, pa se na odmor otišlo sa šest poena prednosti u korist domaćeg tima 50:44.

U nastavku utakmice Riga je nastavila sa sjajnom igrom. Earl Rowland je bio nezaustavljiv, a nakon treće dionice pobjednik je praktički već bio poznat, jer je Riga imala 14 poena prednosti 75:61.

Ni u posljednjih deset minuta domaći košarkaši nisu posustajali. I zadnju četvrtinu su riješili u svoju korist 24:15, te su na kraju došli do ubjedljive pobjede od 23 poena razlike.

Earl Rowland je završio susret sa 30 poena, dok je kod gostiju najefikkasniji bio Kostas Vasiliadis sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.