Rigorozan potez trenera Rangersa: Zabranio zelene kopačke
Foto: EPA

Caixinha uvodi red na Ibroxu

Rigorozan potez trenera Rangersa: Zabranio zelene kopačke

Trener Glasgow Rangersa Pedro Caixinha se odlučio na nesvakidašnji potez. On je, naime, igračima ove ekipe zabranio nošenje zelenih kopački.

Prema pisanju škotskog Daily Recorda, portugalski stručnjak je odlučio zabraniti svim svojim fudbalerima da treniraju i igraju u kopačkama zelene boje. Caixinha se na ovaj potez odlučio zbog jednostavog razloga - zelena je boja koju nose igrači Celtica, vječitog rivala Rangersa.

"Od danas niko neće nositi kopačke te boje jer je to boja Celtica", izjavio je trener Glasgow Rangersa.

Poznato je da među igračima i navijačima Celtica i Rangersa vlada veliko rivalstvo, a njihov okršaj, poznati Old Firm derbi, važi za jedan od najvećih derbija u svijetu fudbala. O tome koliki rivalitet vlada između ova dva kluba sigurno govori i potez trenera Glasgowa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi