Riise na terenu, a trener će mu biti Roberto Carlos
Foto:EPA

Sve više poznatih imena u Indiji

Riise na terenu, a trener će mu biti Roberto Carlos

S. Bošković

Bivši defanzivac Liverpoola John Arne Riise pridružit će se Francuzu Florentu Maloudi i Brazilcu Robertu Carlosu u indijskom klubu Delhi Dynamosu u drugoj sezoni Indijske Super lige, objavio je klub u utorak.

"Ja sam osoba koja voli nove izazove, da vidim i iskusim različite kulture", "rekao je bivši norveški reprezentivac.

Riise je također bio pun riječi hvale i za legendu fudbala Roberta Carlosa:

"Roberto Carlos je bio jedan od mojih heroja dok sam odrastao na poziciji lijevog beka. Čast mi je što ću njega imati kao trenera i jedva čekam da dam sve od sebe za njega i tim".

Za odlazak u Indiju odlučuje se sve više i više poznatih europskih igrača na zalasku karijere kako bi pomogli da se fudbal promoviše i popularizira u jednoj od najmnogoljudnijih zemalja svijeta.

Tamo su nastupali ili još nastupaju igrači poput Del Piera, Piresa, Anelke, Matterazija, Trezegueta i tako dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.