Rijeka boljim izvođenjem penala izborila polufinale

Dinamo napravio veliki posao u Koprivnici

Rijeka boljim izvođenjem penala izborila polufinale

Dinamo je u prvoj utakmici polufinala Kupa slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa sa 2:0, te tako napravio veliki korak ka plasmanu u finale. 

Favorizovani Dinamo se dugo mučio protiv domaćeg sastava. Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, a Dinamo je poveo nakon deset minuta igre u nastavku preko Pamića. Konačnih 2:0 postavio je Brozović u 72. minuti. 

Dok su Dinamo i Slaven igrali prvu utakmicu polufinala, Osijek i Rijeka su igrali uzvrat četvrtfinala. Rijeka je u Gradski vrt stigla sa prednošću od 1:0 iz prve utakmice. 

Osijek je golom Marka Dugandžića u 55. minuti stigao do prednosti od 1:0, odnosno poravnanja u ukupnom skoru, pa su putnika u polufinale odlučili penali (produžeci se ne igraju u hrvatskom kupu). 

Nakon boljeg izvođenja penala plasman u polufinale su ostvarili igrači Rijeke. Za Rijeku nisu igrali bh. internacionalci Zoran Kvržić i Mehmed Alispahić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.