Rijeka dobila nove vlasnike

Izvršena primopredaja

Rijeka dobila nove vlasnike

Samir Mlaćo

Teanna limited i Social Sport u petak su potpisali pravne akte kojima je izvršena primopredaja HNK Rijeka.

"Naime, nakon što se je na prijedlog gradonačelnika Vojka Obersnela, Gradsko vijeće Grada Rijeke na nedavnoj sjednici odreklo prava prvokupa, ispunili su se i formalno svi uvjeti za potpisivanje kojim je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka, preuzeo punu odgovornost za upravljanje klubom", istakli su iz HNK Rijeka.

"Zahvaljujemo gospodinu Volpiju i Social Sportu na podršci koju su nam pružili proteklih pet godina. Današnjim ugovorom o primopredaji Social Sport predao je upravljanje klubom Teanni limited. Postupak promjene vlasništva bit će službeno gotov nakon što Ured za sport izda i administrativno odobrenje", kazao je Damir Mišković, predsjednik Riječana od 2012.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi