Rijeka gost Guimaresa, Lulić na Olimpicu protiv Legije

Večeras se igraju 23 susreta grupne faze Evropske lige

Rijeka gost Guimaresa, Lulić na Olimpicu protiv Legije

Večeras su na programu 23 utakmice prvog kola grupne faze Evropske lige u fudbalu. Među imenima koja čine 46 klubova koji će nastupiti večeras krije se jedanaest internacionalaca iz Bosne i Hercegovine.

Najviše ih je u timu Rijeke, čak trojica, dok u redovima kazahstanskog predstavnika Shakhter Karagandyja nastupaju dva igrača sa bosanskohercegovačkim pasošom.

U grupi A večeras se sastaju St. Gallen i Kuban iz Krasnodara, odnosno u jednom od večerašnjih derbija Valencija i Swensea.

Zagrebački Dinamo ovogodišnju avanturu u Evropskoj ligi započet će u Maksimiru utakmicom protiv Chornomoretsa, dok će se u drugoj utakmici grupe B sastati PSV i Ludogorets. Utakmica u Zagrebu za nas je posebno zanimljiva obzirom da dres Dinama nosi potencijalni reprezentativac Said Husejinović.

U grupi C večeras se sastaju Standard Liege Dine Arslanagića i danski predstavnik Esbjerg u prvom, odnosno Red Bull Salzburg i švedski Elfsborg u drugom susretu.

Zute Waregem i Wigan igraju u grupi D, odnosno Maribor Nusmira Fajića i ruski Rubin iz Kazana.

Fiorentina i portugalska Ferreira otvaraju grupu E, dok drugi par čine rumunski Panduri i ukrajinski Dnipro.

Maccabi Tel Aviv i kiparski APOEL sastaju se u grupi F, dok će zanimljiv meč u Frankfurtu igrati domaći Eintracht i francuski Bordeaux.

Dynamo Kyev u grupi G ugostit će belgijski Genk, a švicarski predstavnik Thun tim Rapida iz Beča.

Estoril je domaćin favorizovanoj Sevilli u grupi H, dok drugi par čine Mujdžin Freiburg i Slovan iz Libereca.

Guimaraes će ugostiti Rijeku u čijim redovima se očekuje nastup Zorana Kvržića, Damira Zlomislića i Mehmeda Alispahića, dok će se u jednom od najzanimljivijih večerašnjih susreta, u grupi I sastati Betis i Lyon.

Senad Lulić sezonu Evropske lige sa svojim Laziom u grupi J otvara na Olimpicu protiv poljske Legije iz Warsave, dok drugi par ove grupe čine kiparski Apollon i turski Trabzonspor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šerif Tiraspol u grupi K dočekuje ruski Anži, dok se u drugom meču na White Heart Line sastaju Tottenham i norveški predstavnik Tromso.

Konačno u grupi L, Shakter Karagandy Nikole Vasiljevića i Aldina Džidića gostuje kod grčkog PAOK-a, dok se Maccabi Haifa Edina Cocalića na domaćem terenu sastaje sa holandskim AZ Alkmarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.