Rijeka jedva spasila bod na Kantridi, asistencija Alispahića

Slaven Belupo tvrd orah

Rijeka jedva spasila bod na Kantridi, asistencija Alispahića

Rijeka je u posljednjoj utakmici 18. kola HNL-a jedva uspjela sačuvati bod na svojoj Kantridi, i to zahvaljujući golovima Leona Benka. 

Slaven Belupo odradio je sjajnu utakmicu, dva puta vodili gosti iz Koprivnice i odlično parirali kvalitetnijem protivniku. Rezultat je na kraju meča glasio 2:2.

Marin Matoš pogodio je za hladan tuš na Kantridi nakon pola sata igre, a stvari je na početak deset minuta kasnije vratio odlični Leon Benko nakon asistencije Mehmeda Alispahića.

U nastavku su Riječani tražili vodstvo do kojeg je došao protivnički tim u 65. minutu, ovog puta pogotkom Nikole Raka. Bod je Riječanima pet minuta prije kraja donio najbolji pojedinac utakmice Leon Benko.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mehmed Alispahić odigrao je 68 minuta, a Zoran Kvržić cijeli meč u timu Rijeke. Damira Zlomislića zbog povrede zgloba ni ovog puta nije bilo.

Rijeka ima sedam bodova manje od lidera Dinama, a šest od drugoplasiranog Hajduka, s tim što u odnosu na Dinamo ima dvije, a u odnosu Hajduk jednu utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije