Rijeka na krilima sjajnog Sharbinija porazila Split

HNL

Rijeka na krilima sjajnog Sharbinija porazila Split

Na krilima sjajnog Anasa Sharbinija Rijeka je danas na Kantridi porazila Split rezultatom 4:1. 

Kramarić je potom lijepim udarcem najavio pogodak u 26. minuti. Anas Sharbini je natrčao na loptu i sa dvadesetak metara poslao u mrežu Splita. Do kraja poluvremena zaprijetio je jednom Bilić, Vargić je bio siguran.

Početak nastavka donio je mnogo zanimljivosti. Prvo je u 49. Kramarić povećao vodstvo nakon što mu je Zagorac odbranio zicer. Odmah u sljedećem napadu Roce je smanjio na 2:1, glavom je poslao loptu u mrežu nakon ubačaja iz slobodnog udarca sa lijeve strane.

U 77. minuti je sve riješeno, Sharbini je opet obavio dosta posla, istrčao je kontru i šutirao, a na Zagorčevu odbranu bolje od Glumca se snašao Kramarić i postigao svoj drugi pogodak u ovom susretu.

U 85. minutu golman Splita Zagorac je skrivio jedanaesterac i zaradio direktni crveni karton pa je na gol do kraja morao Ivica Križanac. Siguran sa bijele tačke u duelu sa Križancem bio je rezer vista Ivan Krstanović za konačnih 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.