Rijeka riješila pitanje prvaka
Hajduk ostao bez naslov prvaka

HNL, 30. kolo

Rijeka riješila pitanje prvaka

Rijeka je pobjedom protiv Hajduka rezultatom 2:1 definitivno riješila pitanje prvaka Hrvatske za sezonu 2008/09. s obzirom da tri kola prije kraja Dinamo ima sedam bodova prednosti u odnosu na Splićane.

Iako je 15 minuta prije kraja Hajduk vodio sa 1:0, Rijeka je preokretom u posljednjim minutama čestitala 22. rođendan Armadi i naslov prvaka Dinamu.

Gosti su poveli preko Vejić koji je glavom savladao domaćeg golmana. No, samo je pet minuta trajalo splitsko vodstvo. Na isti način kako su ga primili, Riječani su i postigli pogodak. Fernandez je izveo korner, a Alen Pamić se najbolje snašao u petercu i izjednačio.

Pobjedu su donijela braća Sharbini. Anas je uputio loptu u prostor za brata Ahmada koji nije oklijevao i donio je veliko  slavlje domaćih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.