Rijeka u 94. minuti stigla do četvrtfinala Kupa Hrvatske

Rijeka u 94. minuti stigla do četvrtfinala Kupa Hrvatske

Ekipa Rijeke je večeras gostovala u Varaždinu gdje je protiv istoimene ekipe odmjerila snage u osmini finala Kupa Hrvatske. Na kraju su gosti uspjeli slaviti 1:2 i proći u četvrtfinale.

Počelo je odlično za Rijeku pošto je prelijep gol za 0:1 u trećoj minuti postigao Puljić. Ipak, igrao je Varaždin dobro u prvom dijelu, a hrabru igru su domaći krunisali golom za 1:1 u 27. minuti.

Strijelac je bio nekadašnji ljubimac navijača Sarajeva Leon Benko sjajnim udarcem iz slobodnjaka sa nekih 17 metara.

Drugo poluvrijeme je donijelo veliki borbu, a drugoligaš Varaždin se uspijevao odbraniti od napada Riječana sve do četvrte minute nadoknade vremena kada Čolak uspijeva zatresti mrežu domaćih za konačnih 1:2 i plasman Rijeke u četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Rezultati danas odigranih utakmica 1/8 finala Kupa Hrvatske:

Krk - Osijek 1:5
Marsionia - Slaven Belupo 0:1
Vingoradar - Jadran 4:2
Zelina - Dinamo 0:4
Šibenik - Hajduk 1:2(1:1)
Varaždin - Rijeka 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi