Riješeni problemi: ŽRK Iskra Bugojno nastavlja takmičenje

Spas za nekadašnjeg šampiona

Riješeni problemi: ŽRK Iskra Bugojno nastavlja takmičenje

S. Mlaćo

Iako se samo prije par dana činilo da će Ženski rukometni klub Iskra Bugojno krenuti neslavnim putem mnogih drugih klubova u našoj zemlji, tačnije prestati sa aktivnim postojanjem, to se ipak neće desiti.

Nakon što su iz Rukometnog saveza naše zemlje ovom klubu saopštili da je izbačen iz takmičenja zbog neispunjavanja obaveza prema službenim licima, reagovao je načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, te nakon sastanka sa trenerom ŽRK Iskra Bugojno Alanom Pezom, pronađeno je riješenje.

Na račun Saveza uplaćen je potrebni novac, te izmirene sve obaveze prema službenim licima, pa će ŽRK Iskra nastaviti takmičenje u Prvoj ligi Federacije. 

Do kraja sezone Bugojanke imaju još četiri utakmice, a prva je već naredne subote u Vitezu. Načelnik Ajkunić obećao je još veću podršku u narednom periodu, te zatražio da i on sam bude član UO-a kluba, te da i na taj način bude upoznat sa svim aktivnostima kluba.

Trener ŽRK Iskra Bugojno Alan Pezo za SportSport.ba nije krio oduševljenje što je došlo do dogovora, te rješavanja problema. 

Ženski rukometni klub Iskra je nekadašnji šampion naše zemlje, a trenutno za klub nastupaju mlade igračice pred kojima je svijetla budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi