Rijetko viđena fudbalska ljepotica pripala Liverpoolu

Ludnica u Norwichu

Rijetko viđena fudbalska ljepotica pripala Liverpoolu

Prvu utakmicu 23. kola Premier lige već sada možemo okarakterisati najboljom u ovoj sezoni jedne od najzanimljivijih liga na svijetu.

Na Carrow Roadu su snage odmjerili Norwich i Liverpool, a nakon završetka ove fantastične utakmice radovali su se gosti, koji su slavili sa 5:4!

Početak utakmice nije obećavao golijadu. Lošu utakmicu u prvih 17 minuta prekinuo je Firmino, koji je pogodio za vodstvo svog tima od 1:0. Igrao se 29. minut kada je Mbokani majstorskim pogotkom petom poravnao na 1:1, da bi dojučerašnji član Evertona Naismith četiri minute prije kraja prvog dijela pogodio za preokret i vodstvo Norwicha.

Domaći tim je povisio na 3:1 golom Hoolahana u 54. minuti iz penala, ali je samo minutu nakon toga Henderson vratio Redse na gol zaostatka. Firmino je u 63. minuti na asistenciju Lallane postigao svoj drugi gol na utakmici i tako Liverpoolu donio poravnanje.

Redsi su do potpunog preokreta došli u 75. minuti, a antiheroj domaćeg tima zove se Russell Martin. Kapiten Norwicha je nevjerovatno pogriješio i uposlio Milnera, koji je izbio jedan na jedan sa golmanom i bez problema pospremio loptu u mrežu.

Kada se činilo da će Liverpool mirno privesti utakmicu kraju, Norwich je u trećoj minuti sudijske nadoknade postigao pogodak za 4:4. Gol za veliko slavlje domaćih navijača djelo je Sebastiena Bassonga.

Da ova utakmica ostane u posebnom pamćenju navijačima Liverpoola pobrinuo se Adam Lallana, koji je u petoj minuti sudijske nadoknade pogodio za nevjerovatnih 5:4 i veliku pobjedu Redsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 23. kolo:

Norwich - Liverpool 4:5




4-5 Adam Lallana Goal England Premier League... by diyan-delev
Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi