Rijkaard: Ne postoji magični način da se zaustavi Barca

Holanđanin o svom bivšem klubu

Rijkaard: Ne postoji magični način da se zaustavi Barca

A. Haznadarević

Barcelona je sa holandskim stručnjakom Frankom Rijkaardom na klupi osvojila dvije titule Primere i Ligu prvaka, a sada je bivši strateg Katalonaca i aktuelni selektor Saudijske Arabije govorio o svojoj bivšoj momčadi i o načinu njihovog zaustavljanja.

"Ne postoji magični metak s kojim bi ih zaustavili, morate prihvatiti njihov stil. Većina klubova koji su imali uspjeh protiv Barcelone, bazirali su se na visokoorganizovanu i disciplinovanu odbranu. Inter i Chelsea su izbacili Barcelonu u Ligi prvaka, a onda ste imali i Real Madrid. Možete to nazvati Mourinhovim receptom za uspjeh, koji je napravio kada je vodio Chelsea", Smatra Rijkaard.

 

Ako igrate protiv Barcelone na taj način deset puta, vjerovatno ćete ih pobijediti jednom, ali u svakom slučaju to ne garantuje uspjeh", dodao je bivši trener Barcelone.

 

On se zatim osvrnuo na glavnog nosioca igre Barcelone Lionela Messija:

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Messi nije samo unikatno talentovan fudbaler. On je također mentalno snažan, odlučan u svom poslu. Jednostavno, on je najbolji", zaključio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.