Rijkaard želi da se vrati u Barcelonu

Holanđanin ne želi u druge timove

Rijkaard želi da se vrati u Barcelonu

S. Bošković

Iskusni fudbalski trener, Frank Rijkaard, otkrio je da u ovom trenutku ne planira sa klupe voditi neki fudbalski tim, ali i da ne bi imao ništa protiv povratka na klupu Barcelone.

Holanđanin je katalonski klub vodio od 2003. do 2008. godine i sa njim je osvojio dvije titule prvaka Španije i Ligu prvaka.

Rijkaard ima 53 godine, a zadnji trenerski angažman bili su mu u Galatasarayu, te na mjestu izbornika reprezentacije Saudijske Arabije.

"Za sada se ne planiram vratiti trenerskom poslu, ali nikad ne znate šta se može desiti. Ali rado bih se vratio u Barcelonu. Imam mnoštvo lijepih uspomena sa Camp Noua, a Barca je dio mog života", rekao je Frank Rijkaard u razgovoru za španske medije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za vrijeme igračke karijere branio je boje Ajaxa, Sporting Lisabona i Milana, a kao trener u Barceloni imao je postotak od 59% pobjeda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.