Rimski derbi: Eksplozivi kućne izrade, neredi, povrijeđeni..

Odigran veliki derbi Rima

Rimski derbi: Eksplozivi kućne izrade, neredi, povrijeđeni..

Jučer je na rimskom Olimpicu odigran derbi velikih rivala Rome i Lazija. Dva tima u odličnom susretu podijelila su bodove, a konačni rezultat bio je 2:2. 

Nakon utakmice došlo je do nereda ispred stadiona Olimpico, a potraga za navijačima koji su učestvovali u neredima još uvijek traje. Danas je u zakazana i press konferencija u prostorijama policije nakon koje će biti poznato više detalja. 

Dvije manje skupine protivničkih navijača sukobile su se također ispred stadiona. Povrijeđena su tri navijača, dva Rome i jedan Lazija. Navijač Lazija pogođen je u glavu i odveden u bolnicu. 

U sukobu navijača Lazija i policije povrijeđeno je nekoliko policajaca. Prema pisanju Gazzette dello Sport navijači Lazija aktivirali su eksplozivnu napravu kuće izrade, punjenu ekserima od koje je povrijeđen jedan policajac.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.